Vi gør det let at finde det bedste kviklån

1. Tryk på knappen

2. Gå direkte til den bedste låneudbyder

3. Få hurtigt godkendt lånet med NemID

Lån penge nu

Drømmer du om et kviklån rentefrit? Lån hellere sikkert med fast rente ✓

Hvis du har set dig lidt omkring på nettet, og læst om nogle af de forskellige lånudbydere som der er på markedet, så ved du med sikkerhed, at antallet af virksomheder som tilbyder lån er enormt stort.

Der er i dag mange som tilbyder kviklån og de meget populære rentefri lån. Selvom et rentefrit lån måske lyder som en super god ide, så kan der være gode grunde til, at låne med en fast rente.

Hvad er et kviklån rentefrit?

Som du måske kan gætte, så er et rentefrit lån, et lån som ikke har nogen rente. Med andre ord betaler du ikke renter for dit lån. Du skal dog være klar over, at som med alt andet i livet, så er der meget få ting som er gratis, og du risikerer, at der er mange forskellige omkostninger ved at tage et rentefrit lån, disse omkostninger inkluderer ofte ting som højere oprettelsesgebyrer, med andre ord koster det mere at starte et rentefrit lån end andre former for lån, du kan også risikere at skulle betale dyre gebyrer, som for eksempel månedlige administrationsgebyrer. Du vil også opleve, at der bliver stillet krav til hvad du kan og må bruge dine lånte penge til. Især hvis du optager et lån i en butik, hvad enten en fysisk butik eller en online butik, så modtager du aldrig pengene i kontanter eller på din konto, i stedet for bliver dine varer betalt af låneudbyderen eller af selve butikken hvor du optager lånet, dermed kan du kun bruge pengene på denne specielle varer og ikke for eksempel til betaling af flere forskellige udgifter. Ved et rentefrit lån, bliver pengene også tilbagebetalt direkte til butikken.

Hvem tilbyder kviklån rentefrit?

Hvis du nogensinde har været i en butik som sælger elektronisk udstyr som fjernsyn eller hårde hvidevare, så har du helt sikkert set, at de tilbyder at du kan købe et produkt og tilbagebetale det over flere måneder uden, at skulle betale renter for lånet. Problemet med denne form for lån er, at du kun kan bruge pengene på dette produkt, dermed kan du ikke bruge pengene på noget andet.

Hvem kan optage et kviklån rentefrit?

Som med et kviklån og andre former for lån, er der også flere restriktioner for hvem som kan optage et rentefrit lån. For nogle låneudbydere er det nok, hvis du er fyldt 18 år, hvorimod der er andre som har et krav om at du mindst skal være mellem 23 og 25 år. Dette er fordi der er en meget større risiko for, at yngre personer ikke kan tilbagebetale deres lån. Du skal have en adresse i Danmark samt have et NemID og nøglekort. Dette er fordi du bruger disse ting til at underskrive lånekontrakten med. Alt efter hvor stort et beløb du vil låne, så er der nogle låneudbydere som har et krav om, at du skal kunne bevise at du har de finansielle midler til at tilbagebetale lånet, derfor er der også nogle låneudbydere som ikke låner penge til folk som er på offentlige ydelser. Det er også vigtigt, at du ikke er registeret i RKI, som er en database over folk som har en dårlig tilbagebetalings historie. Hvis du er registeret i RKI, er det vigtigt at du først får afklaret disse betalinger inden du kan optage et rentefrit lån.

Fordele og ulemper ved kviklån rentefrit

Som med alt andet i livet, så er der fordele og ulemper ved at optage et rentefrit lån, her er et lille udpluk af de største fordele og ulemper.

Fordele:

-          Du skal ikke betale renter på dit lån, med andre ord skal du kun betale det tilbage som du har lånt.

Ulemper:

-          Ofte kan du kun bruge pengene til noget specifikt, med andre ord er et rentefrit lån ikke nær så fleksibelt som andre former for lån.

-          Der er ofte en masse skjulte gebyrer som oprettelsesgebyr og administrationsgebyr.

Sørg for at tjekke kviklån rentefrit ÅOP

Når du optager et rentefrit lån, så er det meget vigtigt, at du tjekker ÅOP som betyder de årlige omkostninger i procent, der er nemlig flere ting som kan have en indflydelse på hvad du kommer til at betale i ÅOP. Eftersom ÅOP er beregnet på hele lånets løbetid, så er der flere lånudbydere som stiller krav om hvor meget du skal betale i gebyr hvis du tilbagebetaler lånet før lånets løbetid er udløbet.

Grunden til at det er vigtigt at du tjekker lånets ÅOP er, at selvom de forskellige gebyrer til at begynde med kan virke små, så kan de hvis du udregner deres samlede beløb over hele lånet hurtigt gå hen at blive en mere dyr affære, derfor det det vigtigt at du inkludere disse i dine udregninger om den reelle pris for lånet.

Med et rentefrit lån, kan du hvis lånet er kortere end 2 år i løbetid trække dine udgifter til opstart og administration fra i skat. Du kan også trække alle renteudgifter, samt udgifter som du har ved lånet fra i skat. Dette betyder blandt andet, at et lån med et mindre opstartsgebyr er mere attraktivt end et lån som har et højere opstartsgebyr.

Kritik af kviklån rentefrit

Den største grund til, at rentefrit lån får en masse kritik er, at selvom der ikke er renter på lånet, så betaler du stadig en masse gebyrer som i den sidste ende kan komme til, at koste dig en masse penge. Problemet er, at der er alt for mange mennesker som ikke sætter sig ordentligt ind i lånet og dermed ender med at blive overrasket, når det er tid til at skulle tilbagebetale deres lån. Dette kan gå hen at blive starten på en ond spiral.

Glem alt om kviklån rentefrit - lån trygt og sikkert

Selvom et rentefrit lån kan lyde meget fristende, så skal du huske på, at et rentefrit lån ikke altid er gratis. Du skal være sikker på, om et rentefrit lån er præcis den type lån som passer til dine behov. Her ved kviklåneren er vores anbefaling, vælg hellere et kviklån, her slipper du for ubehagelige overraskelser. Hvis din økonomi står og mangler en saltvandsindsprøjtning, så er et kviklån nok det smartere valg for dig. Du kan ofte finde markedets måske bedste online kviklån, hvor du kan låne op til 15.000 kr., med andre ord glem alt om rentefrit - lån trygt og sikkert.