Vi gør det let at finde det bedste kviklån

1. Tryk på knappen

2. Gå direkte til den bedste låneudbyder

3. Få hurtigt godkendt lånet med NemID

Lån penge nu

Kviklån - så du kan udleve dine drømme

Lån hurtigt, nemt og sikkert

Det er rart at have penge, men nogle gange så mangler økonomien et lille skub, det kan være du lige står og mangler lidt penge til julegaverne eller måske til et nyt fjernsyn, eller måske har du bare en masse regninger som du ikke helt ved hvordan du skal få betalt, det kan være du er mellem to jobs, og lige mangler lidt penge til at få økonomien til at løbe rundt. Hvis du nogensinde har prøvet at optage et lån i banken, så ved du helt bestemt at det er en lang og besværlig proces, men hvad nu hvis du kunne få råd til lige det du stod og manglede, uden lange møder og urimelige spørgsmål. Hvis dette lyder godt så kunne det være, at det er tid til at finde markedets måske bedste kviklån.

Hvad er et kviklån?

Som du sikkert kan gætte fra navnet, så er et kviklån lige præcis det det lyder som, et lån som du hurtigt kan optage, hele processen i sig selv er hurtig, og du har hurtigt pengene på din konto. Kviklån er også kendt under mange andre navne, af nogle bliver de kaldt for mikrolån, SMS-lån eller minilån. Kviklån er til dem der skal bruge op til 15.000 kroner uden, at skulle svare på alt for mange spørgsmål. I modsætning til et banklån, så bliver du aldrig stillet spørgsmål om hvad du skal bruge pengene til.

Hvorfor skal du vælge et kviklån?

Mens kviklån først rigtigt er blevet populære i Danmark inden for de sidste 5 år, så har de en længere historie som starter i udviklingslandene, dengang var der flere banker som lånte meget små beløb til kvinder som manglede penge til at udvikle deres små butikker. I Danmark bliver kviklån dog ofte brugt til impulskøb, som for eksempel til et nyt TV eller en ny sofa. Du skal vælge et kviklån hvis du kun har brug for et mindre beløb og du ved, at du kan betale lånet tilbage inden for en kort tidsfrist.

Forskellen mellem et almindeligt lån og et kviklån

Det kan godt være lidt forvirrende at se hvad forskellen er mellem et almindeligt lån og et kviklån, men faktisk er forskellen ret nem at forstå. Den største og vigtigste forskel er, at du ved et kviklån ikke skal stille nogen sikkerhed for at du tilbagebetaler lånet. Du skal heller ikke møde op personligt til et møde med en bankmand for, at diskutere hvad du skal bruge pengene til. Du skal ikke retfærdiggøre over for nogen hvorfor du har brug for at låne penge. Der er heller ikke en masse formularer som skal udfyldes, faktisk er processen ved at ansøge om et kviklån meget nemmere.

En forskel er at hvor et almindeligt banklån kan tage lang tid for at blive godkendt, så kan hvis du ansøger om et kviklån få det bevilliget inden for 24 timer, faktisk går det ofte meget hurtigere. Når først lånet er bevilliget, så kan du have pengene inden for samme dag. Du skal dog være klar over, at renten på et kviklån ofte er højere end ved et almindeligt lån, dette er fordi du som låntager ikke skal stille nogen garanti. Et banklån kan have en tilbagebetalingsfrist som løber mellem 1 og 15 år, et kviklån har på den anden side en tilbagebetalingsperiode som er meget kortere, og ofte har det en maksimums tilbagebetalingsperiode på 30 dage.

En forskel mellem de to typer af lån er, at når låneperioden for kviklånet er udløbet, så skal du betale hele beløbet tilbage på én gang. Hvis du ikke er i stand til at tilbagebetale dit lån, så kan du nogle gange tage et nyt lån for at dække omkostningerne, men hvis du så ikke betaler dit lån tilbage, så risikerer du at du skal betale rykkergebyrer og hvis du stadig ikke betaler lånet tilbage, så kommer der inkassogebyrer oveni det beløb som du skal betale. På den måde kan et kviklån gå hen og blive en meget dyr affære.

Hvem kan optage et kviklån?

Det er super nemt at optage et kviklån, i forhold til almindelige banklån hvor der er en hel masse møder og formularer som skal udfyldes, så tager ansøgnings processen for et kviklån ofte mindre end 30 minutter. Der er dog stadig nogle krav som skal opfyldes for, at du kan blive bevilliget et kviklån.

Du skal ifølge den danske lovgivning, være fyldt mindst 18 år før du kan optage et lån af nogen art, der er dog flere lånudbydere som har et krav om, at man skal være fyldt enten 23 eller endda 25 år for at kunne optage et kviklån. Du skal også have en dansk adresse og have opholdt dig mindst 12 måneder i landet. Som med mange andre online tjenester, så skal du have et NemID for at kunne optage et lån, dette er både for at kunne dokumentere at du virkelig er den som du siger at du er, for at give lånudbyderen mulighed for at indhente information om din økonomiske situation, og senere for at kunne skrive under på kontrakten om lånet.

Det sidste krav som stilles er, at du ikke må være registeret i RKI, dette er et register over person som skylder penge til andre firmaer. Du kan hvis du vil låne større beløb også risikere, at lånudbyderen vil have dokumentation for at du har en månedlig indkomst, dette er for at de kan sikre sig, at du er i stand til at tilbagebetale beløbet.

Hvor hurtigt har du pengene når du vil tage et kviklån?

Som navnet antyder, så har du ved de fleste kviklån pengene på din konto inden for meget kort tid, nogle gange endda inden for samme dag. Dog har Folketinget vedtaget en ny lov om kviklån. Denne lov trådte i kraft i januar 2017 og siger, at hvis man vil optage et lån, så skal man have en 48 timers betænkningsperiode. Dette er for at man har tid til, at overveje om man har brug for lånet, eller om man bare vil bruge pengene til et impulskøb som man fortryder dagen efter.